Saving/Investing Training






Complete the following quiz to complete your training.

Start

Question 1 of 9) Which of the following is a benefit of saving money?

Saving tools offer compound interest - meaning you earn interest not only on the money you deposit, but also on any interest that accumulates
Saving is fundamental to reaching your life goals
Both A & B

Next

Answer: Both A & B

Continue

Question 2 of 9) Which of the following is typically described as a savings tool?

Stocks
Money market accounts
Mutual funds

Next

Answer: Money market accounts

Continue

Question 3 of 9) Before you start investing, what is one thing you want to be sure of?

You are just starting to build an emergency fund
Your credit card is close to being maxed out
You live within your means

Next

Answer: You live within your means

Continue

Question 4 of 9) When you purchase a Certificate of Deposit, you are lending money to who?

The federal government
A bank or credit union
A corporation

Next

Answer: A bank or credit union

Continue

Question 5 of 9) Which is true about conservative investors?

They accept great risk of losing their money
Typically invest in securities issued by the government, including Treasury bills, notes, and bonds
Typically are rewarded with high rates of return

Next

Answer: Typically invest in securities issued by the government, including Treasury bills, notes, and bonds

Continue

Question 6 of 9) Which of the following should you consider when creating your investment plan?

The monthly amount you can afford to invest
Your anticipated return
Both A & B

Next

Answer: Both A & B

Continue

Question 7 of 9) Which of the following is a characteristic of a long-term investor?

Cannot withstand market volatility
Do not understand how the markets are performing
Understand market timing

Next

Answer: Understand market timing

Continue

Question 8 of 9) Which of the following is true about mutual funds?

There is little diversification
They are managed by a professional that decides when to buy & sell the investments in the fund
Typically include only one type of investment

Next

Answer: Managed by a professional that decides when to buy & sell the investments in the fund

Continue

Question 9 of 9) Which is true about moderate investors?

Invest in dividend-paying common stocks, growth and income mutual funds, corporate bonds, government bonds, and real estate
Allow a great amount of risk of losing money
Are uncomfortable during falling & rising market conditions

Next

Answer: Invest in dividend-paying common stocks, growth and income mutual funds, corporate bonds, government bonds, and real estate

Continue

FINAL RESULTS

0-3 Correct

Please describe one thing you learned:


To receive your training certificate, please hit Submit.

FINAL RESULTS

3-6 Correct

Please describe one thing you learned:


To receive your training certificate, please hit Submit.

FINAL RESULTS

7-9 Correct

Please describe one thing you learned:


To receive your training certificate, please hit Submit.